Alles Brocante

Alles Brocante
Mijn blog kreeg een plaatsje op de site van Alles Brocante

Over mij

Mijn foto
Ik ben Manuela ,40 jaar ik ben geboren in Nederland, getrouwd met een Belgische man vandaar dat ik nu in Belgie woon. Wij hebben 1 dochter Marloes. Ik mis soms wel de openhartigheid en het spontane van mijn landgenoten.. en niet te vergeten mijn mama en zusje,die natuurlijk nog in Nederland(omg Rotterdam) wonen. Ik hou van alles wat met wonen en koken te maken heeft, en dan vooral de Franse landelijke stijl. Mijn grote droom is om ooit een eigen winkeltje te beginnen ..wie weet komt het er ooit nog van ,misschien is dit alvast een begin..het dromen alleen al is leuk!

Je kunt mij ook vinden op Picasa.pimpstart.nl,klik op de onderstaande link

maandag 17 december 2012

Kerst voor Oma,en nieuws over mijn brocante blog..

Voor mijn schoonmoeder maakt ik dit kerststukje om op haar schouw te hangen.
Ik had er weer te laat aan gedacht om een foto te nemen ,sorry :-) is hier al ingepakt ,met een  leuk stickertje van Daphne's Diary :made bij...maar toch een beetje een idee

Het nieuws over mijn brocante blog ,ik ga stoppen met de verkoopblog ,ik kom tijd te kort ,hoe leuk ik het ook vind! ,ik heb er enkele hele leuke contacten aan over gehouden!! ,maar ook wat minder leuke ervaringen :er zijn altijd mensen die afspreken en dan niet opdagen,en zeker als ik een paar dagen in Gouda ben en dan ook nog eens voor niets zit te wachten ,dat is natuurlijk niet zo leuk:-(

Dit kost natuurlijk veel tijd ,en in combinatie met mijn werk is dat wat te veel momenteel ,komt daar dan ook nog eens bij dat zowel mijn zusje ,Marloes ,en ikzelf nog heel wat te verwerken hebben( en nog steeds krijgen...) rond het overlijden van papa ,we gaan eerst dit eens verder proberen te verwerken.


Voorlopig hou ik het dus bij deze blog en als ik eens iets  leuks heb om te verkopen plaats ik het hier!
Ik laat de verkoop blog nog even open zodat volgers daar,  als ze dat wensen bij deze blog kunnen aansluiten

Aan allen een hele fijne week!
Manuela

Chocolade,mascarponebollen

Vorige week maakte ik grote soezen gevuld met mascarpone room ,overgoten met chocolade..

Het recept komt weer van Sofie Dumont uit Goe Gebakken

Soezendeeg recept

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 gram hoeveboter
  • een klein snuifje zout
  • 150 gram bloem
  • 6 tot 7 eieren

soezendeeg maken

  1. Neem een kookpot en doe er het water en de melk in. Voeg de boter en het zout toe, zet het vuur aan en breng tot net aan het kookpunt: roer zo nu en dan om zodat de melk niet aanbrandt.
  2. Als de melk begint te pruttelen, voeg je in 1 keer de bloem toe, houd het vuur aan en begin stevig met een houten lepel te roeren. Door de warmte gaat het deeg wat drogen. Blijf roeren tot het deeg niet meer aan de rand plakt maar een dikke deegbal gaat vormen: het is een niet meer lopend , droog geheel:
    Soezendeeg maken: roer de melk. boter en bloem tot een droog geheel dat niet aan de kookpot plakt
  3. Zet de pot van het vuur.
  4. Begin met 6 eieren in een kommetje te doen. Giet 1/6 de van de eieren in het beslag en roer met de houten lepel tot al het ei verdwenen is in het beslag. Stevig roeren dus en blijven roeren, want op het eerste zicht lijkt het erop dat de eieren worden afgestoten door het deeg.
  5. Herhaal met het volgende deel ei. Na een 5tal eieren zal je zien dat het beslag lichtjes begint te verslappen (en stilaan ietwat op droge aardappelpuree begint te lijken waar je meer en meer melk aan toevoegt).
  6. Als na het 6de ei door je deeg te roeren, je het beslag opschept met de houten lepel, het beslag er weer afvalt en een schone punt onder de lepel achterlaat, dan is je beslag van de juiste textuur. Valt er niets van je lepel, dan meng je het 7de ei erbij (of klop het los en voeg eerst de helft toe):
    Soezendeeg bevat voeldoende eieren als het beslag glanzend is, pieken vormt en een punt achterlaat als het van een lepel valt
Voor eclairs en ander klein gebak zoals profiteroles gebruik je een spuitzak en spuit je het gebak op boterpapier of een ingevette bakplaat. Voor grote soezen schep je het soezendeeg met 2 lepels op het bakpapier.

Laat het soezendeeg door en door gaar bakken in de oven: de binnenkant moet droog zijn en licht aanvoelen.


Chocolade voor over de soezen
  • 200 ml room (van 35% vet)
  • 30 gram honing
  • 50 gram suiker
  • 125 gram chocolade pure chocolade
  • 25 gram echte boter
  • Je brengt de room ,honing en suiker aan de kook ,en daarna voeg je al roerend de chocolade toe ,ook ideaal  om bijv een taart te overgieten ,de chocoladeroom is vloeibaar,en kan zo makkelijk verwerkt worden ,maar stijft daarna op tot een soort room glazuur ,mmm :-)
  • Je kan er natuurlijk zel nog een smaakje aan toe voegen ,mokka ,een beetje drank...
De Vulling:(eigen recept)
  • Voor de vulling van de soezen (eigen recept) 
  • 250 ml room 
  • 250 gr mascarpone
  • Vanille suiker 
  • Merg van 1 stokje 
  • Je kan ook hier  toevoegen naar wens :chocolade,mokka ,frambozen ..
  •  Ik klop dit tot dit een een stevige massa is en hiermee vul ik de soezen. 
  • Ook te gebruiken om tussen de macarons te spuiten ,op cup cakes ....

Zoeken in deze blog

Populaire berichten

Jeanne d'arc Living:

Jeanne d'arc Living: