Alles Brocante

Alles Brocante
Mijn blog kreeg een plaatsje op de site van Alles Brocante

Over mij

Mijn foto
Ik ben Manuela ,40 jaar ik ben geboren in Nederland, getrouwd met een Belgische man vandaar dat ik nu in Belgie woon. Wij hebben 1 dochter Marloes. Ik mis soms wel de openhartigheid en het spontane van mijn landgenoten.. en niet te vergeten mijn mama en zusje,die natuurlijk nog in Nederland(omg Rotterdam) wonen. Ik hou van alles wat met wonen en koken te maken heeft, en dan vooral de Franse landelijke stijl. Mijn grote droom is om ooit een eigen winkeltje te beginnen ..wie weet komt het er ooit nog van ,misschien is dit alvast een begin..het dromen alleen al is leuk!

Je kunt mij ook vinden op Picasa.pimpstart.nl,klik op de onderstaande link

woensdag 28 november 2012

Weer thuis..




Ik heb nog niet veel zijn in  kerst versiering ,ik hing wel al een mooie krans aan de voordeur en zette deze 2" reuze" kerstbomen in het keukenraam...

Afgelopen weekend ben ik dus  zoals ik al eerder schreef ,samen met mijn collega ,en bewoners van onze instelling op reis geweest naar Center Parcs  De Haan, hier aan de belgische kust...
Toen we daar binnenkwamen zijn we geschrokken ,wie wil kan ik wat foto's doormailen..! maar ik geef jullie een raad ga dus niet naar Center-parcs in De  Haan ,huisjes zijn zeer onverzorgd vochtig ,vuil en en mankeert echt van alles aan!!kapotte douche deur (eerst de douche ontsmet....voor we er gebruik van maakte..) de deurklink hadden we al in handen bij binnen komst..etc
Gelukkig zien onze bewoners (mensen met een mentale handicap) dit allemaal niet en hebben zij een fijn weekend gehad,ook met collega Charlotte klikte het super goed,maar ze blijft maar babbelen ...iets dat ik nooit doe...;-)
Enfin we zijn moe(heel erg moe!) maar voldaan thuis gekomen.

Eenmaal thuis dubbel zo tevreden met mijn schone huisje!
In de keuken hangen en sinds gisteren nieuwe gordijntjes.

Nieuwe gordijntjes in de keuken..
Ook onze Timmie is weer gerust nu zijn vrouwtje terug thuis is...

Waarom maak je mij nu wakker?
Even binnenkijken in de kast,al is er ondertussen weer al wat verzet....Foto's van de nieuwe  kast volgen,maar ik wil graag eerst mama verassen met het resultaat(in het echt..) dus nog even geduld....

Deze avond als dessert Clafoutis gemaakt..
Ook Filip is blij dat ik weer thuis ben..en .nee de koffie is niet voor mij maar voor hem ;-)
Ook had ik beloofd jullie te laten weten hoe het zou aflopen met de bestelling van het behang ,Miss Marple storte het bedrag terug ,maar trok hiervan de korting die ik gekregen had op eerdere!! bestelling  af ,vind ik  niet netjes,maar ok.. dit onthou ik dus voor volgende (niet dus) aankopen...vond het al vervelend dat ik (meerdere malen)zelf moest bellen om te weten hoe het zat met het papier ,dit had ik niet verwacht toen ik de eerste keer ontvangen werd met koffie...erg jammer.

Onze nieuwe kast kochten wij  dus onlangs en na levering ontdekte ik een kleine beschadiging dit is onmiddelijk opgelost(binnen de week) dus een dikke pluim voor deze  mensen , Sommige weten dus wel hoe het hoort!
Dit onthou je dan toch ook wanneer je nog iets wenst te kopen .


Nu nog even het recept voor de clafoutis..80 gr suiker
                                                                    5 eieren(splitsen:5 eiwitten en 5 eierdooiers)
                                                                   150 gr bloem
                                                                    250 ml melk
                                                                   snuifje zout
                                                                   1 theelepel bakpoeder
                                                                    600 gr fruit naar keuze
De eiwitten stijf kloppen,de bloem ,bakpoeder suiker en zout mengen en daar lepel voor lepel de eierdooiers en de melk door roeren,tenslotte het eiwit erdoor spatelen
Het fruit in een ovenschaal doen (evt mengen met wat vanille suiker)en daarover giet je het beslag,bakken in een voorverwarmde oven 180 graden ongeveer 30 min

Je kan ook een appelsoufle maken ,dan neem je als fruit ,appels en doe je een beetje kaneel door het beslag..ook amandelpoeder smaakt lekker door de clafoutis...lauwwarm eten...

Recept komt uit Sweet Basics van Cornelia Schinharl
Groetjes ,Manuela

vrijdag 16 november 2012

Frambozentaart met amandelen...

Dit wil ik deze namiddag gaan maken ,het recept is van Sofie Dumont (ik ben grote fan!) ik heb het al eens gemaakt,en vooral de  combinatie met amandelpoeder is heerlijk,ik heb nog frambozen in de diepvries en aalbessengelei gemaakt deze zomer ,en die ga ik gebruiken ,je kunt natuurlijk varieren naar wens ,lang geleden heb ik nog eens een kookcursus gevolgd en toe gebruikten wij een soort gelijk recept maar  gecombineerd met witte druiven ,ook erg lekker!

Confituurtaart recept

  • 250 gram gewone patisseriebloem
  • 1 ei van de biologische teelt
  • 140 gram koude hoeveboter in stukjes
  • 10 gram griessuiker
  • een snuifje zout
  • 125 ml koud water
  • abrikozengelei (1 laag)Naar keuze...
  • amandelpoeder (1 laag)......
  • mooi rijp fruit: pruimen, abrikozen.... als het maar rijp is
  • losgeklopte eierdooier met wat melk om de reepjes op de rand van de taart te "lijmen" Confituurtaart maken: bedek bodem en rand van een taartvorm met deeg en strijk een laag abrikozengelei over de bodem
    1. Meng het deeg kort tot het mooi gemengd is, maar dat je hier en daar toch nog een stukje boter ziet zitten.
    2. Strooi wat bloem op een werkvlak, leg er het deeg op, strooi er wat bloem over en duw even met je vingertoppen tegen het deeg zodat het ietwat bolvormig wordt (niet gaan kneden met je warme handen!). Leg op plastickfolie, plooi de folie dicht en laat rusten in de ijskast.
    3. Vet een taartvorm in met boter: zowel de bodem als de rand. bebloem, schud en draai de vorm om zodat de overtollige bloem op het werkvlak valt.
    4. Snijd ondertussen de abrikozen en pruimen in 2 en verwijder de pitten.(fruit naar keuze)
    5. Als het deeg een kwartiertje heeft gerust, haal je het uit de folie, druk plat op een bebloemd werkvlak, draai om en zorg dat er langs beide kanten bloem op de plak deeg ligt. Doe wat bloem op de deegrol en rol het deeg uit, draai het deeg een kwartslag om en keer om en rol verder uit. Schud even me het deeg zodat het loskomt van je werkvlak een terug een beetje kan inkrimpen.
    6. Herhaal het omdraaien, omkeren, uitrollen en opschudden tot je een schoon, dun egaal deegvel bekomt.
    7. Oven voorverwarmen op 180 graden.
    8. Leg je taartvorm op het deegvel, geef een 2 tal cm extra en snijd een cirkel rond de taartvorm.
    9. Leg het ronde deegvel in de taartvorm: begin er niet aan te trekken, maar schud even zodat het deeg mooi in de rand valt. Zorg dat het deeg goed in de rand past en duw dan wat over de rand hangt met je handpalmen naar omlaag zodat het breekt.
    10. Smeer op de bodem een laag abrikozengelei, overal even dik.
    11. Strooi er een laag amandelpoeder over.
    12. Leg er het verse fruit over, met de snijkant naar boven.
    13. Bestrijk de bovenkant van de taartdeegrand met het dooier-melk mengsel.
    14. Snijd repen uit het deeg en leg op de taart: eerst allemaal in 1 richting evenwijdig, dan draai je de taart en leg de volgende repen erover zodat je een ruitjespatroon krijgt. Duw het uiteinde van de repen op de taartdeegrand vast en wat erover hangt duw je eraf.
    15. Borstel het eierdooier-melk mengsel over de repen om ze te doreren: ze zullen dan na het bakken lichtjes glanzen en goudbruin gekleurd zijn.
    16. Laat de confituurtaart een ong 25  min bakken. Laat even lichtjes lauw afkoelen, klop met de vorm zachtjes op tafel zodat de taart loskomt. Leg een bord op de taart en draai om. Leg een serveerbord op het bord en draai opnieuw om en de taart is klaar om aan te snijden.

Huisvrouw..

De afgelopen dagen was ik thuis ,wat erg leuk was ,ik  heb alles  schoongemaakt wat er maar kon schoongemaakt worden ,want na de schilder en behangwerken was dat natuurlijk ook wel nodig.

Erg fijn dat alles weer op zijn plaats staat en schoon is ,ik kan daar echt van genieten ,gezellig de kachel aan s'avonds op mijn gemak lekker koken..

Bakken ben ik zelfs nog niet aan toe gekomen ,miss deze namiddag? (na de strijk)

Ik moet wel toegeven dat ik nog niet de energie heb die ik normaal heb ,want wat  er deze zomer allemaal is gebeurd rond het overlijden van mijn vader is niet in mijn koude kleren gaan zitten!

Maar ook manlief en dochter genieten ervan dat mama thuis is ,want mama ? O die is toch 7  hele dagen thuis deze week (die hoeft niet te werken...) en onze boterhammetjes worden gesmeerd we gooien onze spullen neer ,mama? die ruimt het wel op.. ze heeft tijd zat! pfff

Als hun verlof of vakantie hebben dan is het om te rusten ...als ik verlof dagen opneem is het altijd in functie van...

Vandaag is het mijn laatste dag thuis en ik heb nog en heel lijstje van wat er moet gebeuren oa ..Strijken,ik geeft het toe dat durf ik nog wel eens uitstellen.

Mijn kroost gaat wat beleven volgende week ,want dan ben ik samen met een collega op reis met onze bewoners (werk) weet je  wat ze zullen zeggen als ik terug kom ?zie je wel dat we  het best kunnen redden zonder jou?  jaja... maar goed  dat er nog oma's bestaan die voor het eten zorgen!...

Dus jippie!!! ik mag morgen weer gaan werken !
Ik zou voor geen goud ter wereld full-time huisvrouw willen zijn ,miss part time werken maar hele dagen thuis ,Nee!
Petje af voor alle thuis blijvende moeders!
Allemaal een heel fijn weekend!
Manuela

vrijdag 2 november 2012

Tussendoor..2

Geen foto van mijzelf ,deze vond ik op het internet ,prachtige kleuren!

Marie..



Boven

Toilet boven..


Je ziet ook hier echt herfstweer ,geen weer om onze mooie BBQ te gebruiken ,jammer genoeg



Schuif maar aan!

Logeerkamer,deze moet nog verder ingericht worden :-):-)

Even tussendoor....

Kom maar binnen door de achterdeur...


Even een update,de Schilder/Behanger is klaar en ik ben  druk bezig aan het schoonmaken ,en opruimen :-)








Ovezichtje..
Kom Binnen!
Een heel fijn  weekend allemaal!
Manuela

Zoeken in deze blog

Populaire berichten

Jeanne d'arc Living:

Jeanne d'arc Living: