Alles Brocante

Alles Brocante
Mijn blog kreeg een plaatsje op de site van Alles Brocante

Over mij

Mijn foto
Ik ben Manuela ,40 jaar ik ben geboren in Nederland, getrouwd met een Belgische man vandaar dat ik nu in Belgie woon. Wij hebben 1 dochter Marloes. Ik mis soms wel de openhartigheid en het spontane van mijn landgenoten.. en niet te vergeten mijn mama en zusje,die natuurlijk nog in Nederland(omg Rotterdam) wonen. Ik hou van alles wat met wonen en koken te maken heeft, en dan vooral de Franse landelijke stijl. Mijn grote droom is om ooit een eigen winkeltje te beginnen ..wie weet komt het er ooit nog van ,misschien is dit alvast een begin..het dromen alleen al is leuk!

Je kunt mij ook vinden op Picasa.pimpstart.nl,klik op de onderstaande link

woensdag 29 februari 2012

Op vraag..

Dag Dames ;-)even een antwoord op jullie reactie's......
De mascarpone creme :zo simpel!...je neemt 250 gr mascarpone en je doet daar wat vanillesuiker bij en evt merg van een vanillestokje je doet hier een klein beetje room bij (min 35 procent vergehalte) en je mixt tot je een creme krijgt die mooi in pieken blijft staan (zodat je toefjes kan spuiten) gewoon op gevoel.....een beetje voorzichtig met de room erbij doen  kan je nog altijd...
en de hoeveel heid suiker ? naar je eigen smaak ,om evt toch nog een beetje rekening te houden met de kcal kun je candarel gebruiken...(niet dat ik dat doe..)
En verder kies je zelf ,wil je chocolade ,wil je mokka ,wil je aardbeien ,munt.. ik denk dat je kunt spelen met de smaak...hebben jullie  ideen voor een smaakje laat maar horen he ?
Ben altijd in voor iets nieuw's..
.
Nog een fijne avond....

Ps Het zijn hier in Belgie weer nieuwe afleveringen van Komen Eten..  en er doet (wederom) een landgenote mee van mij..
En ja sorry ze  is dom....ik zeg dit niet vlug en het is zeker niet slim en lief van mij om dit op mijn blog te zetten maar morgen moet ik gaan werken, en leg het maar uit hoor als Hollandse..
En het feit dat ik hier durf schrijven dat ze  dom is,is omdat ik mij zo erger aan haar ,want volgens mij is ze niet echt zo zwak begaafd maar wil ze gewoon aandacht! ze doet goed haar best om in de belangstelling te komen in ieder geval.. want ze is 41 ,en ziet er uit als 28 zo zegt ze zelf..en zegt  tegen de mede kandidaten dat ze dertig is..

Astrid Bryan is haar grote voorbeeld..

Maar ja ,ik moet toegeven waarom kijk ik ook nog naar komen eten? voor de lekkere recepten moet je het niet (meer) doen,en eerlijk is eerlijk samen met mijn collega's hebben we er soms wel erg veel lol in ,want we hebben natuurlijk de nodige commentaar ..maar ja morgen zal de lol hoogstwaarschijnlijk aan de Nederlanders gericht zijn ...en kan het ze niet kwalijk nemen
Ik laat het maar over mij komen ;-)

Och ja ik wil niet opscheppen maar ondanks dat ik 39 ben zie ik er ook uit als 16..maar voel mij af en toe 80;-)

 Nu stop ik want HET begint bijna...

Een toefje room..



Eerder heb ik al cupcakes versierd met marsepein ,suikerpasta..een leuk resultaat maar niet altijd ook zo lekker ,de cake's zien er dan super uit maar ik heb ook graag een verfijnde ;-) smaak.
Ik vind niet dat je een fijne smaak hebt met suikerpasta en als je versiert met marsepein ,moet je ook echte "goeie" marsepein hebben!en dat is niet goedkoop (of zelf maken..kan natuurlijk ook)
Ik heb (recept eerder op deze blog) al botercreme gebruikt , lekker !,maar hier kun je natuurlijk geen reuze toefjes mee spuiten..omdat botercreme veel te zwaar valt.
Nu maak ik een mengsel met mascarpone, room ,samen met vanille suiker en evt een beetje merg van een vanille stokje,
hier voeg ik dan smaak aan toe naar wens ,frambozensap(zie hier boven) mokka, je kan ook kleurstof toevoegen als je dat wenst ,misschien wel leuk voor een kinderfeestje?
De mascarpone room smaakt super fijn ,en blijft ook enkele dagen mooi vast op je cupcake,zelf ben ik geen voorstander van kleurstof omdat ik niet graag iets  rood's eet, dat dan ook niet naar iets "rood's smaakt als ik rood eet verwacht ik bijv frambozen ,aardbeien .....ik ben niet zo moeilijk hoor ;-)

zaterdag 25 februari 2012

Nu weet ik het even niet meer...

Handoekjes :op de handoekjes naaide ik zelf een reepje stof(comptoir de famille) en een kantje..


Een oude emaille emmer ,voor de  rollen toiletpapier


Ook de sleutelhanger in stijl ,er hoort een sleutel op het toilet...

Hanglampje  in ons toitlet kocht ik ooit voor 7.50 euro op een rommelmarkt,ik heb er twee ,in het toilet boven hangt de andere

Gordijntje in het toilet komt van de Ark van Zarren in Brugge
Maar nu ,zoals je ziet op de foto's is dit plaatsje ook nog niet behangen ,en onze behanger komt na de zomer ,maar wat doe ik hier nu  op de muur ? ik heb verschillende dingen voor ogen maar nu moet ik kiezen ,ik wil iets romantisch ,iets tijdloos (een ruimte moet ik kunnen aanpassen door bijv kleine dingen te veranderen)De huiskamer en ook keuken werden  behangen met Sanderson papier ,waar ik nog altijd heel blij mee ben!
Ik wil ook dat ale ruimte's in huis bij elkaar passen ,zonder saai te zijn...
Ik vind het erg moeilijk! je begrijpt; overal even naar het toilet om inspiratie op te doen..(grapje ;-))

Verder heb ik geen nieuwigheden te melden ,en zeker niet op interieurgebied ,ik ben namenlijk weer al wat ziek ,heb al de hele week griepverschijselen,dus ik ben niet veel op pad geweest :-(gelukkig is het vandaag erg mooi weer ,en ik voel mij direct al iets beter,ondanks dat ik nog koorst heb!,en dat wil wat zeggen want koorts heb ik niet vlug :-( ik verlang echt naar het voorjaar!maar ik ben waarschijnlijk niet de enige?
En dat griepje zal wel weer  voorbij gaan ,er zijn ergere dingen!
JDL van deze maand staat ook in het teken van pasen en de lente,er staan weer prachtige foto's in !
Aan jullie allemaal een fijne week toegewenst!
Manuela

Frangipanne..


Frangipanetaart ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg opgerold in bakpapier,of de kleine vierkante pakjes..
  • 150 gram grof amandelpoeder
  • 150 gram poedersuiker( amandelpoeder en bloemsuiker(poedersuiker;-)) zeven) 
  • 50 gram bloem
  • 3 eierdooiers
  • 120 gram zachte boter (op kamertemperatuur gebracht) ik gebruik altijd roomboter!
Je legt het bladerdeeg in een bakvorm naar wens,en vult het op met het het beslag (alle ingrdienten goed opkloppen tot een luchtig beslag)

Bakken in een voorverwarmde oven ,180 graden 20 min voor de kleinere taartjes en 25 min voor de wat grotere
Op het einde van de baktijd strooi ik over de taart(jes)nog een mengsel van gemalen amandelen ,bloemsuiker ,vanillesuiker en wat geschaafde amandelen en dan even de grill aan ,je krijgt dan een lekker krokant korstje ,zo'n crumble korstje is ook lekker over bijv  appelflappen....

maandag 20 februari 2012

Brugge...

Een echte aanrader Hoogstraat 40 ,8000 Brugge
Afgelopen vrijdag kreeg ik van een collega(dank je wel Fabienne;-)) deze bon ,jullie begrijpen allemaal een schot in de roos een beter cadeautje kon ik mij niet wensen!


  Vandaag een spannende dag voor mijn Puber docht (die trouwens zelf beweerd puber af te zijn ??? ) ze heeft deze avond haar eerst rijles!
Papa lief doet niet anders dan uitleggen hoe het moet .. we worden er helemaal "gek" van ,ik ben trouwens van mening dat ik veel beter kan autorijden dan hem ;-)

Gisteren avond was het plots paniek hij moest nog naar de Gamma... waarom vroegen wij ons dan wel af ? Hij had dringend piepschuim nodig om (zijn) auto in te pakken want als Marloes daar straks mee zou mogen rond rijden .... dat werd gevaarlijk! ,hij moest wel zijn auto beschermen!.(let op "zijn auto"..)
Flauwe grap ,, ,vinden jullie ook niet ? Hij kan het plagen niet laten!

 Ik zelf heb alle vertrouwen in onze  dochter! Zet hem op meid!


Deze week plaats ik nog wat nieuwe dingen op mijn verkoopblog en komt er hier nog wel een blogje interieur!
Ook welkom aan alle nieuwe volgers!
Een fijne week !,Manuela



Sorry..

Graag geef ik Esther 'geheel tegen de regels in ,ik weet het:-( de award terug zodat zij hem kan doorgeven aan iemand anders! ,ik vind het nl erg moeilijk om hier 15 blog's uit te kiezen en  hier te vermelden ,( er zijn zoveel mooie blog's en ik wil niemand vergeten!)  ook moet ik  hen  dan allemaal een berichtje te sturen ...jammer genoeg heb ik daar de tijd niet voor!ik gebruik liever de weinige vrije tijd die ik heb, om iets te bakken en om even  bij jullie op de blog's te komen kijken ,Maar Esther nogmaals bedankt hoor dat je aan mij dacht en ik hoop dat de cupcake's je  evengoed smaken;-)

Ik zal eens lijken ,of ik iets kan vinden om op mijn blog te plaatsen waardoor ik jullie laat weten ,liever geen award's hoe lief het ook van jullie is en hoe vereerd ik ook ben...

Een award..

Gisteren kreeg ik een award van Esther, http://derdijkbrocante.blogspot.com/  Dank je wel Esther!



Esther ;voor jou als dank een lekkere cupcake(vanille met mascarpone caramel topping!) net vers gebakken!

zondag 12 februari 2012

Valentijn!



Aan jullie allemaal  alvast een hele fijne en "romantische"  ;-) Valentijnsdag toegewenst!!!


Een brocante stoeltje voor Marloes

 Ondanks dat ik in mijn vorig blogje schreef dat ik de laatste tijd niet veel leuke dingen heb gevonden in de kringloopwinkels,vond ik afgelopen zaterdag ,onverwachts toch iets heel leuks !! ik denk een oud telefoon tafeltje ? ,om op Marloes haar kamer te zetten ,ze  is er helemaal weg van! en dat voor de prijs van 36 euro!!

Roze ......

2 hoedendozen  ook op de kamer van Marloes

Ook op de kamer van Marloes, evenals de bovenste foto's ;borstel en spiegeltje van de rommelmarkt 2 jr geleden gevonden,ik heb er ook nog een kledingborstel bij ,die ligt in het kastje aan de muur( op een van de bovenste foto's)

donderdag 9 februari 2012

Whoopie pies..

Vandaag heb ik mij "bezig " gehouden met het bakken van Whoopie pies ,dit zou DE nieuwe rage zijn na de cupcakes...
Ik weet nu niet of ik het zo'n succes vind...ik ga het recept dan ook nog niet met jullie delen,ik moet er nog een beetje aan sleutelen ,een whoopie pie is iets tussen een cake en een koekje ,,dat op zich is wel leuk ,maar ik denk dat het recept dat ik heb ,niet  helemaal klopt ik vond ze niet zoet genoeg! van structuur wel leuk ,iets tussen een koekje en cake zoals het recept beloofde,ik heb ook heel braaf het recept gevolgd voor de chocolade creme ,nu ben ik al niet van de de chocoladecreme,ik heb liever iets anders(,alhoewel ik  met mijnheer  Callebaut een innige relatie heb, ik kan hem niet missen!!;-)maar Filip wilde graag de chocolade creme ,dus heb ik dat gedaan en hij vindt het heerlijk...
Maar ik ben geen fan.....tot nu toe..

Ik heb om ze er toch maar iets verfijnder te laten smaken er een beetje (callebaut;-)) chocolade over gedaan

Deze stoffen (servetten?) vond ik vorige week in de kringloop winkel in Brugge ,ik vind de kleur super! 0.25 cent per stuk! ,er waren er geen 6 ,ik heb er maar 5 ,maar ik vind ze schattig


Oud Godiva blikje ,helemaal mij kleurtje ,ooit eens gevonden in de Kringloop winkel




 Servetten ,ook een echte tic van mij ,maar zijn ze niet schattig?

En natuurlijk voor 5 van die servetjes gaat het hele vliegenkastje ondersteboven en word deze opnieuw ingericht ,met bijpassend strikje ,komt dit jullie bekend voor ?

Verder is het hier koud,en verlang ik naar het voorjaar ,omdat ik dat een mooi seizoen vind ,alles in de knop en fris groen! maar dan beginnen natuurlijk ook de brocante marktjes weer...en ik krijg bijna ontwenningsverschijselen;-) en de kringloopwinkel(s) is mij de laatste weken niet goed gezind ,ik kom erg weinig leuke dingen tegen de laatste tijd.

Ik wens jullie allemaal alvast een heel fijn weekend!
Manuela

Zoeken in deze blog

Populaire berichten

Jeanne d'arc Living:

Jeanne d'arc Living: