Alles Brocante

Alles Brocante
Mijn blog kreeg een plaatsje op de site van Alles Brocante

Over mij

Mijn foto
Ik ben Manuela ,40 jaar ik ben geboren in Nederland, getrouwd met een Belgische man vandaar dat ik nu in Belgie woon. Wij hebben 1 dochter Marloes. Ik mis soms wel de openhartigheid en het spontane van mijn landgenoten.. en niet te vergeten mijn mama en zusje,die natuurlijk nog in Nederland(omg Rotterdam) wonen. Ik hou van alles wat met wonen en koken te maken heeft, en dan vooral de Franse landelijke stijl. Mijn grote droom is om ooit een eigen winkeltje te beginnen ..wie weet komt het er ooit nog van ,misschien is dit alvast een begin..het dromen alleen al is leuk!

Je kunt mij ook vinden op Picasa.pimpstart.nl,klik op de onderstaande link

vrijdag 16 november 2012

Frambozentaart met amandelen...

Dit wil ik deze namiddag gaan maken ,het recept is van Sofie Dumont (ik ben grote fan!) ik heb het al eens gemaakt,en vooral de  combinatie met amandelpoeder is heerlijk,ik heb nog frambozen in de diepvries en aalbessengelei gemaakt deze zomer ,en die ga ik gebruiken ,je kunt natuurlijk varieren naar wens ,lang geleden heb ik nog eens een kookcursus gevolgd en toe gebruikten wij een soort gelijk recept maar  gecombineerd met witte druiven ,ook erg lekker!

Confituurtaart recept

 • 250 gram gewone patisseriebloem
 • 1 ei van de biologische teelt
 • 140 gram koude hoeveboter in stukjes
 • 10 gram griessuiker
 • een snuifje zout
 • 125 ml koud water
 • abrikozengelei (1 laag)Naar keuze...
 • amandelpoeder (1 laag)......
 • mooi rijp fruit: pruimen, abrikozen.... als het maar rijp is
 • losgeklopte eierdooier met wat melk om de reepjes op de rand van de taart te "lijmen" Confituurtaart maken: bedek bodem en rand van een taartvorm met deeg en strijk een laag abrikozengelei over de bodem
  1. Meng het deeg kort tot het mooi gemengd is, maar dat je hier en daar toch nog een stukje boter ziet zitten.
  2. Strooi wat bloem op een werkvlak, leg er het deeg op, strooi er wat bloem over en duw even met je vingertoppen tegen het deeg zodat het ietwat bolvormig wordt (niet gaan kneden met je warme handen!). Leg op plastickfolie, plooi de folie dicht en laat rusten in de ijskast.
  3. Vet een taartvorm in met boter: zowel de bodem als de rand. bebloem, schud en draai de vorm om zodat de overtollige bloem op het werkvlak valt.
  4. Snijd ondertussen de abrikozen en pruimen in 2 en verwijder de pitten.(fruit naar keuze)
  5. Als het deeg een kwartiertje heeft gerust, haal je het uit de folie, druk plat op een bebloemd werkvlak, draai om en zorg dat er langs beide kanten bloem op de plak deeg ligt. Doe wat bloem op de deegrol en rol het deeg uit, draai het deeg een kwartslag om en keer om en rol verder uit. Schud even me het deeg zodat het loskomt van je werkvlak een terug een beetje kan inkrimpen.
  6. Herhaal het omdraaien, omkeren, uitrollen en opschudden tot je een schoon, dun egaal deegvel bekomt.
  7. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  8. Leg je taartvorm op het deegvel, geef een 2 tal cm extra en snijd een cirkel rond de taartvorm.
  9. Leg het ronde deegvel in de taartvorm: begin er niet aan te trekken, maar schud even zodat het deeg mooi in de rand valt. Zorg dat het deeg goed in de rand past en duw dan wat over de rand hangt met je handpalmen naar omlaag zodat het breekt.
  10. Smeer op de bodem een laag abrikozengelei, overal even dik.
  11. Strooi er een laag amandelpoeder over.
  12. Leg er het verse fruit over, met de snijkant naar boven.
  13. Bestrijk de bovenkant van de taartdeegrand met het dooier-melk mengsel.
  14. Snijd repen uit het deeg en leg op de taart: eerst allemaal in 1 richting evenwijdig, dan draai je de taart en leg de volgende repen erover zodat je een ruitjespatroon krijgt. Duw het uiteinde van de repen op de taartdeegrand vast en wat erover hangt duw je eraf.
  15. Borstel het eierdooier-melk mengsel over de repen om ze te doreren: ze zullen dan na het bakken lichtjes glanzen en goudbruin gekleurd zijn.
  16. Laat de confituurtaart een ong 25  min bakken. Laat even lichtjes lauw afkoelen, klop met de vorm zachtjes op tafel zodat de taart loskomt. Leg een bord op de taart en draai om. Leg een serveerbord op het bord en draai opnieuw om en de taart is klaar om aan te snijden.

Zoeken in deze blog

Populaire berichten

Jeanne d'arc Living:

Jeanne d'arc Living: