Alles Brocante

Alles Brocante
Mijn blog kreeg een plaatsje op de site van Alles Brocante

Over mij

Mijn foto
Ik ben Manuela ,40 jaar ik ben geboren in Nederland, getrouwd met een Belgische man vandaar dat ik nu in Belgie woon. Wij hebben 1 dochter Marloes. Ik mis soms wel de openhartigheid en het spontane van mijn landgenoten.. en niet te vergeten mijn mama en zusje,die natuurlijk nog in Nederland(omg Rotterdam) wonen. Ik hou van alles wat met wonen en koken te maken heeft, en dan vooral de Franse landelijke stijl. Mijn grote droom is om ooit een eigen winkeltje te beginnen ..wie weet komt het er ooit nog van ,misschien is dit alvast een begin..het dromen alleen al is leuk!

Je kunt mij ook vinden op Picasa.pimpstart.nl,klik op de onderstaande link

zaterdag 19 november 2011

Op vraag het recept van de Macaron's..

Ingrediënten

150 ml eiwit
50 gr witte suiker
poedersuiker (135 gr en 110 gr)
135 gr amandelpoeder
plattekaas evt
confituur evt  (vulling)
Ik zelf kies voor de boterroom ,natuurlijk niet goed voor de lijn .....

Bereiding

Klop 150 ml eiwit op met 50 gr witte suiker tot een stevig schuim.
Meng 270 gr broyage (helft poedersuiker, helft amandelpoeder) met 110 gr poedersuiker en haal door een zeef.
Roer in twee keer door het eiwitschuim.
Meng de droge massa heel goed tot je een blinkende, gladde massa krijgt, in zo’n 2 tot 3 min, tot de poedersuiker in het schuim gesmolten is (macaroneren).
Voeg pigment naar keuze toe en spuit op de bakplaat.
Laat rusten tot er een droog filmpje op de koekjes komt.
Verwarm de oven voor op 150° en maak ondertussen de vulling, boterroom( of een mengeling van platte kaas en confituur.)
Plaats de macarons 15 min in de oven, tot ze hard zijn, laat ze afkoelen en vul ze

Zoeken in deze blog

Populaire berichten

Jeanne d'arc Living:

Jeanne d'arc Living: