Alles Brocante

Alles Brocante
Mijn blog kreeg een plaatsje op de site van Alles Brocante

Over mij

Mijn foto
Ik ben Manuela ,40 jaar ik ben geboren in Nederland, getrouwd met een Belgische man vandaar dat ik nu in Belgie woon. Wij hebben 1 dochter Marloes. Ik mis soms wel de openhartigheid en het spontane van mijn landgenoten.. en niet te vergeten mijn mama en zusje,die natuurlijk nog in Nederland(omg Rotterdam) wonen. Ik hou van alles wat met wonen en koken te maken heeft, en dan vooral de Franse landelijke stijl. Mijn grote droom is om ooit een eigen winkeltje te beginnen ..wie weet komt het er ooit nog van ,misschien is dit alvast een begin..het dromen alleen al is leuk!

Je kunt mij ook vinden op Picasa.pimpstart.nl,klik op de onderstaande link

maandag 21 november 2011

Hoe het verder gaat met mijn blog..

Ik denk dat mijn blog nu al een start heeft ,en jullie al een idee geeft van wat het moet worden,ik zal vanaf nu proberen om zeker elke week een berichtje te plaatsen ,en jullie daarbij op de hoogte houden van  onder andere lokale en de grotere rommelmarkten hier in Brugge en omstreken ,en ik ken er al heel wat ;-)
Ook over  mijn vondsten voor ons huis ,hetzij in winkel ( nieuw )of hetzij in kringloopwinkels,(brocante)of antiek en brocante handelaars( en die zijn er hier genoeg in de buurt) zal ik jullie zeker berichten!
Ik hoop dat jullie mij zullen volgen!

Ook recepten die mij bevallen zal ik  zeker met jullie delen.
Leuke reactie's en tip's zijn altijd erg leuk om te krijgen.
Onderstaande recept heb ik zelf al regelmatig gemaakt, en is heel lekker!

Ingredienten Brioche brood

200 gr bloem
1 volledig ei
2 eidooiers
Zout
15 gr honing
35 ml water
10 ml melk
15 gr gist
140 gr boter

Bereiding

Doe de bloem in een kom, meng daar het ei en de dooiers bij, voeg snuifje zout en honing toe.
Lost de gist op in het mengsel van water en melk.
Snijd de boter in stukjes en voeg toe.
Meng alles.
Boter een vorm in en verstuif daarin een beetje bloem.
Laat het deeg in de koelkast opharden.
Verwarm de oven ondertussen voor op 30°C.
Haal het deeg uit de koelkast en snijd in stukjes die je een beetje opbolt en vervolgens in de vorm legt.
Laat het deeg rijzen in de oven.
Doreer vervolgens met een mengsel van eigeel en melk.
Bak 35 minuten af in een oven op 190°C.
Laat afkoelen op grill.

Zoeken in deze blog

Populaire berichten

Jeanne d'arc Living:

Jeanne d'arc Living: